از زمانیکه دو خودروی زانتیا و پژو پارس ELX تولید شد، این دو خودرو رقيب یکدیگر شدن و از طراحی ظاهری گرفته تا سرعت با همدیگر رقابت های زیادی کردن. خودروی زانتیا محصول شرکت سایپا و خودروی پژو پارس ELX محصول شرکت ایرانخودرو است و هر دو محصول چه در ایران و چه در بازار های جهانی سر و صدای زیادی به پا کردن.
مشخصات فنی
✅ پژو پارس
ابتدا باید بگویم که خودروی پژو پارس در ایران دارای ۴ تیپ مختلف می باشد که عبارتند از:
1️⃣ پژو پارس سال
پژو پارس سال از موتور اولیه و قدیمی پژو 405 که اولین تولیدات پژو در ایران میباشد بهره میبرد. در زیر کاپوت از یک پیشرانه ۴ سیلند، ۱.۸ لیتری استفاده شده که این پیشرانه توانایی تولید ۱۰۰ اسب بخار با ۱۵۳ نیوتن متر گشتاور می باشد و نیروی تولیدی موتور از طریق یک گیربکس ۵ سرعته دستی به چرخ ها منتقل شده و شتاب صفر تا صد آن ۱۱ ثانیه است و مصرف سوخت ترکیبی آن ۹.۱ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر هست.
از امكانات پژو پارس سال می توان به آینه برقی، داشبورد طرح جدید و سنسور دنده عقب نام برد.
2️⃣ پژو پارس LX
ابتدا باید بگویم که پژو پارس LX برای مدت ها است که جزو مدل های خوب پژو پارس می باشد.
پژو پارس LX در بخش فنی از موتور 206 تیپ ۵ یا همون TU5 استفاده می کند که در بخش پیشرانه مجهز به یک موتور ۴ سیلند ۱.۶ لیتری و همچنین ۱۰۸ اسب بخار با گشتاور ۱۴۲ نيوتن متر را دارا می باشد و شتاب صفر تا صد آن ۱۳.۲ ثانيه و مصرف سوخت ترکیبی آن ۷.۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر می باشد و برای انتقال نیرو از یک گیربکس ۵ سرعته دستی استفاده می شود.
از امكانات پژو پارس LX می توان به آینه های جانبی برقی، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، سنسور دنده عقب، ترمز های دیسکی هر ۴ چرخ، رینگ آلومینیومی ۱۵ اینچ و سيستم صوتی مدرن تر اشاره کرد.
3️⃣ پژو پارس ELX
پژو پارس ELX از نظر پیشرانه، همان موتور زانتیا ۱۸۰۰ را دارا می باشد که ۴ سیلند هست و می تواند ۱۱۰ اسب بخار با گشتاور ۱۵۵ نيوتن متر تولید کند و نیروی موتور از طریق یک گیربکس ۵ سرعته به چرخ ها منتقل شده و شتاب صفر تا صد آن ۹ ثانيه و مصرف سوخت ترکیبی آن ۸.۱ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر می باشد. البته شرکت ایرانخودرو در سال ۹۲ تولید این مدل را با موتور زانتیا را متوقف کرد و آن را با موتور XUM تا سال ۹۶ تولید کرد. با اینکه این موتور دارای ۱۹۰۵ سی سی است ولی دارای شتاب و اسب بخار کمتری هست و همچنین پر استهلاک می باشد.
از امكانات متفاوت آن با دیگر مدل های پژو پارس می توان به صندلی با ساختار جديد و همچنین دارای گرمکن نام برد.
❗️همچنین شرکت ایران خودرو یک مدل پژو پارس با گیربکس اتومات دارد که در واقع همان پژو پارس LX می باشد، فقط شتاب صفر تا صد آن ۱۵ ثانيه و مصرف سوخت ترکیبی آن ۸.۱۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر می باشد.
✅ زانتیا
در این جا قصد داریم مدل زانتیا ۲۰۰۰ را با پژو پارس ELX مقایسه کنیم، پس فقط مشخصات زانتیا SX2000 را معرفی میکنیم.(جهت اطلاع از مدل های مختلف زانتیا کلیک کنید.)
زانتیا SX2000 دارای پیشرانه ۲ لیتری ۴ سیلند با ۱۳۵ اسب بخار و ۱۸۷ نيوتن متر گشتاور می باشد و از طریق گیربکس ۵ سرعته دستی نيرو موتور به چرخ ها منتقل شده و شتاب صفر تا صد آن ۹.۵ ثانيه می باشد و مصرف سوخت ترکیبی آن ۹.۱ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر می باشد.
بهترین مدل زانتیا، زانتیا SX2000( البته مدل زانتیا 3000 بهتر است ولی چون در ایران کم هست، به مدل 2000 بسنده می کنیم.) هست. و بهترین مدل پژو پارس, مدل ELX است.
از نظر ظاهر و طراحی، زانتیا بهتر از پژو پارس می باشد ولی چون هر دو خودرو برای دهه ها قبل است، نبايد انتظار زیادی از طراحی آن داشته باشيم. از نظر امكانات پژو پارس با توجه به اینکه هنوز در حال تولید هست، امكانات بهتری دارا می باشد. ولی از نظر راحتی، زانتیا اختلاف زیادی با پژو پارس دارد. زانتیا به دلیل داشتن سیستم تعلیق منحصربفردش به خودرویی بسیار راحتی تبدیل شده.
اما در زمینه شتاب و سرعت و مسابقه های خیابانی، این زانتیا هست که بهترین عملکرد را از خودش نشان داده است.
در کل زانتیا از نظر موتور، راحتی و ایمنی از پژو پارس ELX عملکرد بهتری نشان داده است.☺️
ممنون که مطالعه کردید، امیدوارم لذت برده باشید😊
جهت خرید لوازم زانتیا کلیک کنید.
برای اطلاعات بیشتر از پژو پارس ELX کلیک کنید.