یکی از دلایل محبوبیت خودروی زانتیا، سیستم تعادل منحصربفرد آن است. که باعث ایجاد سواری راحت و دلپذیری شده است.
در این مقاله به صفر تا صد سیستم تعادل زانتیا میپردازیم.
تاریخچه سیستم تعادل زانتیا:
در سال ۱۹۵۵ طراحان سیتروئن به فکر استفاده از یک سیستم تعلیق جدیدی افتادن که فنری و یا میله ای نباشد، طراحان سیستم تعلیق هیدرولیکی رو ایجاد کردن.
نخستين بار این سیستم هیدرولیکی بر روی خودروی DS مدل DS19 نصب شد و به طور باورنکردنی باعث ایجاد نرمي و راحتی شد و این سیستم آغاز راه انقلاب جدیدی در خودروهای جهان شد.
امروزه خودروسازان کمی، فناوری استفاده از چنین سیستم هیدرولیکی دارن و هر کدام اسم های خاصی را روی آن گذاشتن.
این خودرو ساز ها عبارت اند از: مرسدس بنز، جاگوار، کادیلاک، لندروور، پژو، BMW و سیتروئن هستند.
مرسدس بنز به این سیستم Active Body Control، بی ام و Dynamic Drive و سيتروئن Hydractive آن را مینامد ولی در حالت کلی به این سیستم Active Suspension یا Active Roll Control System می گویند.
یکی از جالبی های زانتیا این است که این سیستم تعلیق هیدرولیکی امروز در خودرو های گرانقیمت BMW سری ۷ یا Z8 استفاده شده است که نشان دهنده تکنولوژی بالای خودروی زانتیا است که بعد از گذشت دهه ها مورد استفاده قرار میگیرد.
البته زانتیایی که در ایران تولید شد از نسخه معمولی سیستم تعلیق هیدرولیکی بهره میگرفت ولی کامل ترین نسخه آن، زانتیا اکتیوا است که هر چرخ به طور مجزا از سیستم تنظیم ارتفاع بهره میبرد.
اما یکی از دلایل محبوبیت زانتیا حرکت آن روی سه چرخ است، البته کمپانی خودروسازی سيتروئن فقط بروی زانتیا اکتیوا استفاده از آن را مجاز دانسته و برای بقیه مدل های آن از جمله مدل های تولید شده در ایران فقط در صورت پنچری آن هم با سرعت خیلی کم اجازه داده است.
اصول کار سیستم تعلیق هیدرولیکی(زانتیا):
اصول کار سیستم تعلیق هیدرولیکی که در برخی موارد آن را سیستم هیدروپنوماتیک نام می برند بدین گونه است که بر اصل تراکم پذیری گازها و غیر قابل تراکم بودن مایعات ساخته شده است. این سیستم شامل سیلند و پیستون و گوی میباشد.
وزن خودرو که به چرخ ها وارد میشود باعث بالا امدن پیستون در سیلند شده و در نتيجه خروج روغن و وارد شدن آن به گوی میشود(جهت اطلاع از سیستم گوی کلیک کنید.) و باعث متراكم شدن گاز داخل گوی شده و این تراکم تا زمان برابر شدن با وزن خودرو ادامه یافته و در نتيجه ضربه های ناشی از جاده و .. به خود میگرد و از رسیدن ضربه به کابین خودرو جلوگیری میکند. در خودرو های معمولی این فرآیند توسط فنر انجام میشود.
اجزای تشکیل دهنده سیستم تعلیق هیدرولیکی زانتیا(هیدروپنوماتیک):
۱ـ پمپ هیدرولیک
۲ـ گوی
۳ـ مخزن روغن
۴ـ روغن LHM
۵ـ شیر کنترل فشار
۶ـ شیر ضد نشست
۷ـ تصحيح کننده ارتفاع
معرفی کوتاه اجزای تشکیل دهنده سیستم هیدرولیکی زانتیا:
۱ـ پمپ هیدرولیک زانتیا:
پمپ هیدرولیک زانتیا دارای ۸ پیستون می باشد که ۶ پیستون برای فرمان و ۲ پیستون برای سیستم تعلیق و ترمز مورد استفاده قرار میگرد.
۲ـ گوی:
گوی به دو قسمت توسط دیافراگم تقسيم میشود که یک قسمت گاز نیتروژن و در قسمت دیگر روغن LHM قرار دارد.
۳ـ مخزن روغن:
محل نگهداری روغن میباشد.
۴ـ روغن LHM:
روغن LHM (جهت اطلاع از روغنLHM کلیک کنید.)که از مواد طبیعی تهیه شده است در سیستم ترمز و تعلیق و فرمان زانتیا مورد استفاده قرار میگیرد.
۵ـ شیر کنترل فشار:
از شیر کنترل فشار برای تنظیم فشار داخل مدار و همچنین اگر مداری مسدود شود انتقال از مدار دیگری صورت بگیرد.
۶ـ شیر ضد نشست:
شیر ضد نشست جلوگیری از پایین آمدن خودرو هنگام خاموش بودن می کند.
۷ـ تصحيح کننده ارتفاع:
تصحيح کننده ارتفاع وظيفه تنظیم ارتفاع خودرو را بر عهده دارد.
خب به پایان مقاله رسیدیم، امیدواریم از مطلبمون استفاده و لذت برده باشید.
ممنون که مطالعه کردید😊
جهت اطلاع از آدرس و شماره فروشگاه کلیک کنید.